Rapport till Vänfors

Rapport till Vänfors

onsdag 16 januari 2013

Rosengårdens musli


Hemmagjord musli...mums:)
 

Rosengårdens mumsiga musli:

5 dl rågflingor
5 dl havregryn
100 g mandel eller valnötskärnor
(själv tog jag lite hasselnötter också)
1 dl linfrö
2 dl solroskärnor
1 dl cocos
2 dl vatten
5 msk rapsolja 2-3 dl russin
(själv tog jag torkade fikon)
1,5 dl rörsocker (behövs inte)

  • Hacka nötterna.
  • Lägg hacket i en stor bunke tillsammans med rågflingor,havregryn,solroskärnor,cocos och linfrö. Vänta med russinen.
  • Rörsockret tillsätts om man vill.
  • Rör om
  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Blanda vatten och olja och häll över blandningen. Krama lite lätt så fukten tränger in.
  • Bred ut blandningen i en lätt smord långpanna.
  • Sätt plåten mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  • Rör om 3-4 gånger under rostningen.
  • Låt svalna och blanda i russinen.
  • Förvaras i tät och rymlig burk. 
  •  
     

Intages med fördel
i fin tallrik
 med krämig och god yoghurt:)

Tack Eva för recept.

Ha en fin onsdagkväll

Kram från mig


6 kommentarer:

Annas röda stol sa...

Ser riktigt gott ut och nyttigt är det med :) Tallriken skulle man ju kunna tänka sig, så fin. Ha en bra kväll. Kram Anna

"Hemmet är min vrå" sa...

Jag älskar hemgjord müsli, jag brukar göra den där ofta, gör flera kilo åt gången, stor favorit. Ha en fin kväll. Kram Mimmi

Vardag och flärd sa...

Så gott och nyttigt! Bra att göra en rejäl omgång så man har minst en vecka.
Ha en fin kväll!
Kram Eva

NANIKA sa...

Yummy yummy ... :D
I have to try it .
I wish you a pleasant evening ...

Anonym sa...


Det såg ut GOTT,kramen lilla stumpan ♥

Blockethuset sa...

Mmm...kanske man skulle göra..såg himla gott ut!
Ha en bra torsdag:)
C