Rapport till Vänfors

Rapport till Vänfors

torsdag 7 februari 2013

Jag erkänner...


Jaha, så var det vinter igen.

Här verkar vintern kämpa in i det sista
för att inte släppa greppet.

Efter snart 25 år på västkusten
så har till och med en norrlänning som jag
börjat kräva vår i februari:)

Men visst är det vackert?

Att syrenerna kommer blomma i vackraste lila
och dofta så man får spunk framöver
är svårt att begripa i dag.



Men nu till något helt annat...

I mitt förra inlägg visade jag bilder från mitt pysselrum.

Har fått så himla fina kommentarer
så jag blir alldeles generad.

Tack snälla ni, kända som okända:)

Hmm...hehe...jooo,alltså....

Känner att mitt samvete behöver lättas.
Byken tvättas.
Liken måste ut ur garderoben
och hundarna ska obevekligen grävas upp.

För att jag inte 
ska få fullständigt storhetsvansinne
och drabbas av blogghybris
ställer jag mig med kameran riktad mot pysselhörnan.

Jag vrider mig 45 grader
 och låter avtryckaren göra sitt jobb...

Och med skammens rosor
blossande över
 inte bara kinderna
utan hela mig 
lägger jag upp denna obarmhärtiga bild...

F,låt mig. 



Ja, sonens kostym hänger på en krok
sen han tog examen för 1,5 år sedan.

Ja, julsakerna är inte undanlagda ännu.

Ja, vissa loppisfynd är inte på plats.

Ja, jag erkänner utan omsvep:
Bloggvärlden är tillrättalagd och redigerad.
 
 Eller är det bara jag 
som har det så här? 
Haha ;)

Kanske jag som straff skulle ta time out 
och åka till Karibien?

Nåt straff borde jag i alla fall ha;) 
 
 

Fredag imorgon igen.

Operfekt kram från mig;)



27 kommentarer:

Annas röda stol sa...

Så fin bild!!! Men Sixten fick ta och flytta på sig. Han måste ju blivit så glad att få stiga upp ur resväskan :)) Han har säkert hittat någon annan go plats.Du är för härlig som bjuder på andra sidan, jag tror att alla har det så, en andra sida på sina foton :) Och nu något annat, tack för alla fina ord från dig. Jag har ingen annan ljussättning, utan försöker hitta ljuset, genom att flytta kameran samtidigt som jag kikar i displayen och gör fotot klart innan klicket. Jag försöker att bli nöjd och tänker som så att jag är en vanlig "hemmaplåtare" Så Annika hoppas du fick svar och lite hjälp... Kram Anna

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så fin headerbild, vi har nästan samma sorts symaskin. Och visst riktar man kameran rätt, det är ju det som är så bra att man kan luras lite. Alla har grotthål fulla med grejer, här är det gästrummet som ofta råkar ut för att jag bara trycker in saker. Sen gör jag en jätteraid.
Kramar
AnnaMaria

Vardag och flärd sa...

Straff! Du ska ha de vackraste blommor du önskar eftersom du är ärlig och visar dina båda sidor! Jag blir glad om jag får se verkligheten ibland, alla stylade bilder gör att jag inte vill visa nåt från mitt hem. Även om jag egentligen är pedant och vill ha allt perfekt, men det funkar inte med mitt arbete, det funkade när barnen var små hur konstigt det än låter.
Ha en riktigt härlig och avkopplande helg!
Kram Eva

Meta sa...

Men då gör det ju inget, om det är som du tror, att alla gör så fint och riktar kameran på det fina när det skall fotas. Då behöver ingen be om ursäkt. För alla är lika.
Ha en go torsdag.
Kram Meta

Gunillasljusglimtar sa...

Ånäädå...Har ett sånt rum me må du tro...säger som Eva...DU bjussar på bägge sidor tänk va gött att man kam göra det...Jag vill gärna plocka o plocka men ett rum där man gör som en vill är bra.Tack förresten för att du fick mej att rodna av din kommentar hos mej i morse...Såå glad jag BLIR om du det visste...kram Gunilla

Maj sa...

Oh, så befriande härlig bild! Det var fint i din pysselhörna men om man ska hinna med något annat än städa/damma/pllocka undan mm så har vi nog alla ett hörn, ett eller flera skåp som är röriga. Jag själv kör nog lite med "strutsmetoden"....dvs det jag inte ser finns inte....men öppna inte alla skåpdörrar hos mig inte.....Kram

Anonym sa...


♥♥♥♥.kram Ma

Anneli sa...

Mycket fin header du fixat!

Du.......tror INTE du är ensam om att bara visa de fina sidorna i hemmet.........för vi vet ju alla att vi minsann har både skräprum och skräphörnor.
Det måste ju få finnas..........

Ursäkta att jag fick dig att "gå bananas" med dina önskefynd...........så många!
Men vad jag skrattade, tack för att du delade med dig.
Du är underbar.

Kramen till dig,
Anneli

helle sa...

Vist er det hele redigeret og iscenesat, men det VED alle vi bloggere jo. En gang imellem er det alligevel befriende at se andre levende familie-rum! Så fint der er i begge ender!

Kram Helle

WinterzMoon sa...

Jag tror det ser ut så i alla hem, åtminstone i ett av rummen man har! Så har vi det här hemma... Alltid något som inte är där det ska. Och vi använder en av våra "tomma" sovrum som avlastningsrum/förråd. Not pretty :D Hehe
För att inte prata om köksbordet, alltid fullt av pyssel och sy-grejor!

"Hemmet är min vrå" sa...

Du, så bra att man kan se båda sidor, fint och mindre fint. Alla har så där, men klart att man vill visa den fina delen av sitt hem eller hur? Eloge till dig. Kanske vi alla ska visa en fulhörna? Ha en fin kväll. Kram Mimmi

Anonym sa...

Ha ha, du är för rolig! Om du såg min "blogghörna" som det så trendigt heter, just nu så skulle du få dig ett gott skratt... Om jag vrider mig som en korkskruv så går det faktiskt att nå tangentbordet mellan alla pärmar, kameror, smyckesdelar, loppisfynd, tapetprover...
Jo, en helt ny och stor garderob inhandlades på IKEA för två veckor sedan, men jag har visst glömt att flytta in mina grejer i den... :-)

Kram Susanne

Jenny sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Jenny sa...

Hej Annika!
Underbart pysselrum du har!! O kul att få så det från alla vinklar o vrår;)
Jag träffade en go bloggvän över en fika igår o vi pratade om just det här med att man gärna visar upp det fina o tillrättalagda. Man kanske skulle göra en utmaning om att visa sina "stökigaste o fulaste rum" som min vän sa.
Själv har jag 2 "skräprum" på övervåningen som är fulla med möbler verktyg o annat som jag aldrig visat upp på bloggen, kanske ska göra det hihi!

Ha en trevlig fredag!

Kraam Jenny

Halmhatt och mamelucker sa...

Ja du fulhörn och skräprum har vi nog lite till mans. Därför är det så bra med draperier...alldeles för få draperier här hemma just nu.

Pysselhörnan är fortfarande så fin. Min mamma har en likadan symaskin den går som en klocka.

Kram Annika

blockethuset sa...

Ha ha ..du är för skön! Nu går vi in för detta.."ta-kort-i- en-45-graders-vinkel-så-får-vi-se-vad-som-dyker-upp"...tror det dyker upp lite skit både här och där..
Kramis
C

Anki sa...

Haha... du är då för rolig och inte då, inte ska du skämmas inte :)
Här är det inte bara ett hörn - här är det ett helt rum som jag aldrig vågar visa för någon.
Ang. hundprinsen, så kollade jag lite på nätet (utan resultat) - nu ska jag leta lite och se om den kan finnas här i någon affär... Tack snälla du för erbjudandet... kanske blir det så att jag ber dig om hjälp :)
Ha det gott!
Kram

Ett ögonblick sa...

Jaha där ser man, jag som trodde att Du hade det "perfekt" i ditt syrum... då är det bara jag som har det.
NEJ, SKÄMT ÅSIDO!! alla, jag tror faktiskt alla har nåt hörn eller nån plats där man lägger saker som man bara av någon anledning låter ligga kvar eller flyttar runt. Just nu ser det ut som kriget i vårt vardagsrum!! Där rodnar jag verkligen över hela kroppen när jag erkänner det...men jag SKA ta tag i det...snart...
Du har i alla fall ett VÄLDIGT vackert och mysigt och inspirerande syrum!!
Vinter har vi fått och det rejält. Jag tog in syrenkvistar innan den sista snön kom och dom är faktiskt på väg att slå ut med små gröna blad...så våren är inte så himla långt borta.

En fin fredag till Dig!!
kram lisamaja

Marianne sa...

Älskar verkligheten!:)
Tror faktiskt det finns ett skäl till alla detaljbilder i bloggvärlden;)
Underbart pysselrum har du iaf!
Härlig bild på Sixten i sin sovväska -mysigt!
Mycket trivsam blogg du har.
Ha en fin fredag och helg!
Marianne

Fullblodsekologen sa...

Tycker du har en perfekt organiserad röra som gott kan få fortsätta att vara som den är. Städa hinner man göra "en annan dag" (när den dagen kommer är mindre viktigt). Trevlig helg/

Äppelblom sa...

Så ska det se ut! Det måste synas att man lever!
Trevlig helg och varm kram till dig!

Anonym sa...

ha ha, vad underbart. Det är ju så vi alla gör, bloggare eller ej. Inte ska man skämmas för att va människa!

Bella sa...

Åh vad jag älskar detta inlägget!
Jag tror också att bloggvärlden många gånger är redigerad och tillrättalagd. Därför försöker jag att inte ha det så.. MEN en sak ska erkännas, jag har ett rum här hemma som så småningom skall bli kombinerat syrum till mig och kontor till mannen, just nu går det knappt att komma in där...julsaker, möbler, papper..osv på något märkligt sätt så fylls det bara på ;) skulle jag visa upp det skulle ni inte tro att jag är helt frisk!
Men måste säga att du har ett väldigt fint syrum!

Hoppas du har en fin helg!
Kram Bella

Pysselprinsessan sa...

Så inspirerande pysselrum du har. I mitt pysselrum är det alltid kaos eftersom jag har så många ideer på gång samtidigt. Det är bara att flytta fram det som känns roligast för stunden. Bästa hälsningar från dina hemtrakter Umeå!!
Maria med bloggen Ting från Gammelgården

Torpliv sa...

Ja, vi har nog alla något ställe i hemmet där vi skulle vilja göra om och förändra, och andra som vi tycker bättre om. Gillar verkligen din nya bild i headern, ser ut som en härligt kreativ plats att pyssla på, med massor av fina saker. Extra fin tycker jag den fiffiga krattan är, perfekt att hänga små verktyg på!
Kram Petra

Torpliv sa...

Ja, vi har nog alla något ställe i hemmet där vi skulle vilja göra om och förändra, och andra som vi tycker bättre om. Gillar verkligen din nya bild i headern, ser ut som en härligt kreativ plats att pyssla på, med massor av fina saker. Extra fin tycker jag den fiffiga krattan är, perfekt att hänga små verktyg på!
Kram Petra

G:a Affären sa...

Hi,hi det här älskar jag eller rättare sagt, jag tröstar mig med av vi är flera som har skämsvrår. Jag har slutat ursäkta mig för besökare, det är lika bra att erkänna; det är en del av min skapande personlighet!
Den städade delen gör sig väldigt bra som header! Sen gillar jag dina vinterbilder, väldigt mycket!

Kramar
Cia