Hemmagjord musli...mums:)
Rosengårdens mumsiga musli:
5 dl rågflingor
5 dl havregryn
100 g mandel eller valnötskärnor
(själv tog jag lite hasselnötter också)
1 dl linfrö
2 dl solroskärnor
1 dl cocos
2 dl vatten
5 msk rapsolja 2-3 dl russin
(själv tog jag torkade fikon)
1,5 dl rörsocker (behövs inte)
1,5 dl rörsocker (behövs inte)
- Hacka nötterna.
- Lägg hacket i en stor bunke tillsammans med rågflingor,havregryn,solroskärnor,cocos och linfrö. Vänta med russinen.
- Rörsockret tillsätts om man vill.
- Rör om
- Värm ugnen till 200 grader.
- Blanda vatten och olja och häll över blandningen. Krama lite lätt så fukten tränger in.
- Bred ut blandningen i en lätt smord långpanna.
- Sätt plåten mitt i ugnen i ca 30 minuter.
- Rör om 3-4 gånger under rostningen.
- Låt svalna och blanda i russinen.
- Förvaras i tät och rymlig burk.
Intages med fördel
i fin tallrik
med krämig och god yoghurt:)
med krämig och god yoghurt:)
Tack Eva för recept.
Ha en fin onsdagkväll
Kram från mig
6 kommentarer:
Ser riktigt gott ut och nyttigt är det med :) Tallriken skulle man ju kunna tänka sig, så fin. Ha en bra kväll. Kram Anna
Jag älskar hemgjord müsli, jag brukar göra den där ofta, gör flera kilo åt gången, stor favorit. Ha en fin kväll. Kram Mimmi
Så gott och nyttigt! Bra att göra en rejäl omgång så man har minst en vecka.
Ha en fin kväll!
Kram Eva
Yummy yummy ... :D
I have to try it .
I wish you a pleasant evening ...
Det såg ut GOTT,kramen lilla stumpan ♥
Mmm...kanske man skulle göra..såg himla gott ut!
Ha en bra torsdag:)
C
Skicka en kommentar